2011-04-03

Η ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑ ΛΕΣΒΙΑΖΟΥΣΑ ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ: "...Η ΛΑΒΡΥΣ...ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ..."





"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 01248 ] [ 2009.09.24 24:00 ]





ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Η λάβρυς είναι λιγότερο δημοφιλής σήμερα από ότι ήταν σε παλαιότερες εποχές αν και η σύνδεσή της με το λεσβιασμό και τις γυναίκες ξεκίνησε πριν από χιλιάδες χρόνια. Βασικά πρόκειται για έναν διπλό λεπιδωτό πέλεκυ ή πολεμικό τσεκούρι Ινδιάνων που χρησιμοποιήθηκε σαν θεριστικό εργαλείο αλλά και σαν όπλο....."


ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Η πρώτη λάβρυς πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε πριν από 8000 χρόνια. Ήταν προσφιλής στις φυλές των Αμαζόνων που ζούσαν στην περιοχή του σημερινού Καζακστάν στην Κεντρική Ασία. Συνδέθηκε επίσης με την περιοχή του Κατάλ Χουγιούκ στη σημερινή Τουρκία, γύρω στο 6000 π.χ., που χρησιμοποιείτο σαν εργαλείο για τον καθαρισμό της γης. Το Κατάλ Χουγιούκ ήταν μια ήσυχη περιοχή, στην οποία λατρευόταν η Θεά Γη και άκμασε χωρίς διαμάχες για 1500 χρόνια....."

ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Η αρχαιότερη αυτοκρατορία, οι Εσπέριες Αμαζόνες, ήταν Λίβυες γυναίκες πολεμίστριες που κατάγονταν από την Τριτονία, ένα νησί πέρα από τις αφρικανικές ακτές, στη θέση των σημερινών Κανάριων νήσων, που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από έκρηξη ηφαιστείου. Η Μύρινα, η σπουδαιότερη βασίλισσά τους κατέκτησε μεγάλα τμήματα της Ασίας, της Αφρικής καθώς και νησιά της Μεσογείου και ίδρυσε αρκετές πόλεις....."

ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Μερικούς αιώνες αργότερα οι Θερμωδόντιες Αμαζόνες επανακατέλαβαν πολλές από τις ίδιες περιοχές στις οποίες είχε κυριαρχήσει η Μύρινα. Υπήρξαν ένα μητριαρχικό έθνος, της Εποχής του Χαλκού, συμμαχικών πόλεων & κρατών. Ζούσαν στον κάμπο του ποταμού Θερμώδοντα, κοντά στη Θάλασσα του Αζόφ. Το έθνος αυτό ιδρύθηκε από τη Λυσίππη με πρωτεύουσα τη Θεμίσκυρα....."

ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Η σφαίρα επιρροής του εκτεινόταν από τη Σαρματία (οι σημερινές ρωσικές στέππες) μέχρι τα βουνά της Ταυρίδας. Δια μέσου των λιμανιών του της Ανατολίας η γνώση για τις Αμαζόνες, με τα στοιχεία της θρησκείας τους και τις πρακτικές της κουλτούρας τους διαδόθηκε σ' ολόκληρο τον κόσμο....."

ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Τη διακυβέρνηση ασκούσαν πολλές βασίλισσες, στις οποίες απέδιδαν τιμές ηγετών της φυλής, αλλά δια νόμου η αυτοκρατορία μπορούσε να κυβερνηθεί ή να διδαχθεί τον πόλεμο και την γεωργία μόνο από γυναίκες.....Αργότερα, στην γραπτή ιστορία, Αμαζόνες βρέθηκαν στην Νταχόμεϋ, στη Σιέρρα Λεόνε και στη Νιγηρία της Αφρικής καθώς και στη Βραζιλία όπου ο ποταμός Αμαζόνας πήρε την ονομασία του από εκείνες....."

ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο περιορισμός και η εξαφάνισή τους επήλθε μετά την ήττα τους από τους Έλληνες....."

ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Οι Έλληνες ήταν επικίνδυνοι. Ήταν οι πατριάρχες που έρχονταν να ανατρέψουν το μητριαρχικό σύστημα αξιών, χωρίς σεβασμό στη γυναίκα, στην ελευθερία, στην ανεξαρτησία της. Ήταν οι πατριάρχες που αλύπητα χτύπησαν έναν περήφανο μητριαρχικό λαό....."

ΡΟΥΛΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ: ".....Δεν είχαν άλλη επιλογή οι Αμαζόνες παρά να τους πολεμήσουν. Να αμυνθούν και να τους πολεμήσουν. Κι όχι μόνο για τις βασίλισσες κι αγαπημένες τους. Διακυβεύονταν πολύ περισσότερα πράγματα εκείνες τις ταραγμένες εποχές....."



ΔΕΙΤΕ ΤA ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝA ΣΗΜΕΙA ΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΣΚΟΥΤΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.] ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΕΜΟΥ "ΟΔΥΣΣΕΥΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΜΑΖΟΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2008 (!)
 


(ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΔΥΟ (2) ΚΑΤΩΘΙ LINK ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΕΝΩ ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ)