2012-11-27

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΤΑΦΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΑΦΑΤ


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκταφής της σορού του πρώην παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, οκτώ χρόνια μετά το θάνατό του, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.

Ελβετοί, γάλλοι και ρώσοι εμπειρογνώμονες θα λάβουν υλικό από τα οστά του Αραφάτ, το οποίο θα εξετάσουν στις χώρες τους.

Ο πρώην παλαιστίνιος ηγέτης θα ταφεί εκ νέου σήμερα με στρατιωτικές τιμές, αλλά η τελετή δεν θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Νωρίτερα, φέτος, ελβετικό εργαστήριο ανακάλυψε ίχνη ενός ραδιενεργού ισοτόπου (πολώνιο 210) σε ρούχα που ανήκαν στον Αραφάτ, αναζωπυρώνοντας τις εικασίες ότι ο ηγέτης των παλαιστινίων δηλητηριάστηκε και προκαλώντας την έναρξη νέας έρευνας.

Οι εξετάσεις δεν απέδειξαν κάτι με βεβαιότητα και οι εμπειρογνώμονες ζήτησαν να εξετάσουν τη σορό του προκειμένου να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε τον Νοέμβριο του 2004 σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, ένα μήνα αφότου αρρώστησε αιφνιδιαστικά. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δηλητηριάστηκε από το Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία.
 


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/item/ολοκληρώθηκε-η-εκταφή-της-σορού-του-αραφάτ