2010-11-19

ΤΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ "ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ" ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟΣ "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΣΟΥΛΑ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΝ ΤΟ 2006 ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΕΚΝΩΝ (!)



ΣΤΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ 2006 ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ 1983 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΗΝ ΠΑΙΔΟΜΑΖΟΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΥΡΑΝΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ-ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
 

".....δεν επιτρέπεται να κάνουμε τροποποιήσεις στον πολύ προοδευτικό Νόμο 1329/1983 που να μας πηγαίνουν πίσω, παρά μόνο τροπολογίες βελτιωτικού χαρακτήρα....."
 
 
".....της μεταρρύθμισης του Οικογενειακού Δικαίου του 1983 το οποίο είχαν επεξεργαστεί οι επιτροπές «Α. Γαζή», «Γ. Μιχαηλίδη-Νουάρου» και «Α. Μάνεση» με επιφανή στελέχη των φεμινιστικών οργανώσεων της εποχής....."
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ "ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ"  ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟΣ "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΣΟΥΛΑ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ



ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) και του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (ΣΔΓ)
Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008, ώρα 12μ.
Αίθουσα του ΙΜΔΑ (Λυκαβηττού 1γ)

Οι δύο οργανώσεις μας, οργάνωσαν Συνέντευξη Τύπου και προσκάλεσαν τις γυναικείες οργανώσεις και άλλα σωματεία καθώς και τα γυναικεία τμήματα των κομμάτων για δύο θέματα των οποίων τη νέα ρύθμιση προτείνει το Σχέδιο Νόμου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, «Μεταρρυθμίσεις για την Οικογένεια, το Παιδί και την Κοινωνία».

Η Πρόεδρος του ΣΔΓ κ. Σούλα Παναρέτου είπε ότι οι γυναικείες οργανώσεις αιφνιδιάστηκαν από την κατάθεση του παραπάνω Νομοσχεδίου διότι δεν ζητήθηκε η γνώμη τους και αναφέρθηκε σχετικά στην μεγάλη προεργασία που προηγήθηκε της μεταρρύθμισης του Οικογενειακού Δικαίου του 1983 το οποίο είχαν επεξεργαστεί οι επιτροπές «Α. Γαζή», «Γ. Μιχαηλίδη-Νουάρου» και «Α. Μάνεση» με επιφανή στελέχη των φεμινιστικών οργανώσεων της εποχής.

Τόνισε κυρίως ότι δεν επιτρέπεται να κάνουμε τροποποιήσεις στον πολύ προοδευτικό Νόμο 1329/1983 που να μας πηγαίνουν πίσω, παρά μόνο τροπολογίες βελτιωτικού χαρακτήρα.

Η Πρόεδρος του ΙΜΔΑ και επίτιμη Πρόεδρος του ΣΔΓ κ. Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου εξέθεσε τις απόψεις της για το «Επώνυμο της Γυναίκας» και το «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης».

Τα κείμενα αυτά επισυνάπτονται.
Αθήνα, 25 Ιουνίου 2008

Από τη Γραμματεία του ΣΔΓ



Σ.Δ.Γ: ΑΘΗΝΑ 106 80, ΟΔΟΣ ΣΚΟΥΦΑ 60 – ΤΗΛ. 210 – 36.26.460 – ΤΗΛ./FAX : 210 – 36.16.236

ΙΜΔΑ: ΑΘΗΝΑ, ΟΔΟΣ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ 1Γ – ΤΗΛ. 210-3637455, 210-3613527, FAX: 210-3622454




ΠΗΓΗ: