2012-10-20

SHIP TO GAZA - ΈΝΑ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ESTELLE ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ


Καταγγελία: Επίθεση στο ιστιοφόρο Estelle σε διεθνή ύδατα

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2012 – 14:00

Λίγο μετά τις 11:15 το πρωί και καθώς το Estelle έπλεε σε διεθνή ύδατα 17 ναυτικά μίλια βόρεια του Al Arish της Αιγύπτου και 30 ν.μ. από τις ακτές της Γάζας, σύμφωνα με το τελευταίο στίγμα του ιστιοφόρου, πλοία του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού περικύκλωσαν το σκάφος και λίγο αργότερα ταχύπλοα με μασκοφόρους στρατιώτες κατέλαβαν το ιστιοφόρο ESTELLE. Από τις 11:40, οπότε και υπήρξε η τελευταία επικοινωνία με τον εκπρόσωπο Dror Feiler, κάθε επικοινωνία είναι αδύνατη και έχει διακοπει. Πληροφορίες από το Ισραήλ αναφέρουν ότι το Estelle αυτή τη στιγμή ρυμουλκείται προς το Ashdod και αναμένεται να φθάσει στις 4 μμ τοπική ώρα. Η ελληνική πρεσβεία εκεί έχει ενημερωθεί και εκπρόσωπος της μετακινείται στο Ashdod.


Η Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την παράνομη ισραηλινή επίθεση και κατάληψη του ESTELLE στα διεθνή ύδατα, όπου για άλλη μια φορά το Ισραήλ επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως τραμπούκου και χωροφύλακα της περιοχής. Η πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από 8 χώρες, που μετέφεραν ανθρωπιστικό υλικό στην πολιορκημένη Γάζα, δείχνει για άλλη μια φορά το αληθινό πρόσωπο του σιωνιστικού απαρτχάιντ.

 Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 30 άτομα, εκ των οποίων 5 Έλληνες:

>  Βασίλης Διαμαντόπουλος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)
>  Δημήτρης Κοδέλας (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)
>  Βαγγέλης Πισσίας (συντονιστής αποστολής)
>  Λουκάς Σταμέλλος (μέλος Γραμματείας “Ένα Καράβι για τη Γάζα”)
>  Μιχάλης Τικτόπουλος (μέλος Γραμματείας “Ένα Καράβι για τη Γάζα”)

Συνολικά 5 ενεργά μέλη εθνικών Κοινοβουλίων επιβαίνουν στο Estelle (Ελλάδα (2), Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία) καθώς και ένα τέως μέλος του Καναδικού κοινοβουλίου.


Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”


ΠΗΓΗ:

http://www.shiptogaza.gr/Δράσεις/Νέα-Ανακοινώσεις/item/1164-Καταγγελία-Επίθεση-στο-ιστιοφόρο-Estelle-σε-διεθνή-ύδατα