2011-03-09

ΤAMAZGHA DEMOCRATIQUE - Σύλλογος της κοινότητας των Βερβέρων στην Ελλάδα - Με τη στήριξη της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και της «Ένωσης Μεταναστών Εργατών»


ΒΕΡΒΕΡΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Ζητάμε:

• Την καταδίκη της επίθεσης και της προσπάθειας απαγωγής του ακτιβιστή για τα δικαιώματα του βερβέρικου λαού, Aleyet Fadel, από τους παρακρατικούς των πρεσβειών των δικτατορικών χωρών της Βόρειας Αφρικής.

• Πολιτικό Άσυλο για όλους τους Βερβέρους πρόσφυγες. Για να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι με τον φόβο επιθέσεων από τα μακριά χέρια των δικτατοριών της Βόρειας Αφρικής.



Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΓΩΓΗ ΒΕΡΒΕΡΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ


Δημοσιεύω την παρακάτω καταγγελία,που μου έστειλε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η«Ένωση Μεταναστών Εργατών»
γιατί νιώθω αλληλέγγυος με τη συγγενική μου φυλή των Βερβέρων





Η προσπάθεια απαγωγής του ακτιβιστή για τα δικαιώματα του βερβέρικου λαού, Aleyet Fadel, απέτυχε.
Οι αραβικές δικτατορίες καταρρέουν.
Το ίδιο θα πάθουν και οι παρακρατικοί τους στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη στις 10 του Φλεβάρη, περίπου στις 9 το βράδυ, ο αγωνιστής για τα δικαιώματα του βερβέρικου λαού, Aleyet Fadel, δέχτηκε επίθεση. Aπό ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν σε απόσταση μερικών μέτρων από την είσοδο του σπιτιού του, βγήκαν δύο άτομα τα οποία του αφαίρεσαν με τη βία το πορτοφόλι και το κινητό, και με την απειλή μαχαιριού τον έσπρωχναν για να τον βάλουν μέσα στο αυτοκίνητο τους και να τον απαγάγουν. Ευτυχώς, 2 φίλοι του που πέρναγαν εκείνη τη στιγμή στο δρόμο και είδαν τι γινόταν, άρχισαν να φωνάζουν και να τρέχουν προς το μέρος του. Είναι η τρίτη επίθεση που δέχεται από άτομα αραβόφωνα τα οποία προφανώς εκτελούν τις εντολές κάποιων στους οποίους δεν αρέσει η πολιτική μας δραστηριότητα. Δεν τα κατάφεραν, αλλά συνεχίζουν να απειλούν την ζωή του τηλεφωνικά και μέσω facebook.
Οι μυστικές υπηρεσίες των πρεσβειών των μισητών δικτατοριών της Βόρειας Αφρικής μεθοδεύουν αυτές τις επιθέσεις όπως ακριβώς κάνουν εδώ και δεκαετίες στους πληθυσμούς των Βερβέρων και των Αράβων στις χώρες αυτές. Οι Βερβέροι καταπιέζονται, γίνονται βίαιες επιθέσεις του στρατού και της αστυνομίας σε άμαχο πληθυσμό. Οι πολιτικές ελευθερίες καταργούνται μέσα από τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και των συνευρέσεων με πλήθος τραυματιών, νεκρών και φυλακισμένων, με βασανιστήρια και με καταδικαστικές αποφάσεις που λαμβάνονται με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αποδείξεις. Συχνά, αγωνιστές απαγάγονται και είτε εξαφανίζονται είτε βρίσκονται νεκροί. Υπάρχει απαγόρευση του Τύπου, της τηλεόρασης και των πολιτικών κομμάτων. Οι πολιτιστικές δραστηριότητες εμποδίζονται ενώ ακόμα και η γλώσσα μας απαγορεύεται, έως το σημείο τα βερβέρικα ονόματα των παιδιών μας να μη γίνονται αποδεκτά. Ο συναγωνιστής μας στη χώρα καταγωγής του συμμετείχε στο κίνημα για την αναγνώριση και τα δικαιώματα του λαού των Βερβέρων και πολλοί φίλοι και συναγωνιστές του βρίσκονται γι'αυτό το λόγο στις φυλακές.
Στην Ελλάδα, προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε την ελληνική κοινωνία γύρω από το ζήτημα της καταπίεσης του βερβέρικου λαού και να στηρίξουμε τους Βερβέρους απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως μετανάστες και ως εργαζόμενοι πάντα σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα. Για το λόγο αυτό, εμείς οι Βερβέροι, συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις με την Ένωση Μεταναστών Εργατών και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή. Όσοι ενοχλούνται από τα κινήματα που διεκδικούν δικαιώματα για τους απλούς ανθρώπους, πρέπει να αποδεχτούν (όπως αναγκάστηκε να κάνει ο Μουμπάρακ) ότι οι μέχρι πρότινος παντοδύναμες δικτατορίες στις χώρες της Β. Αφρικής τρίζουν και πέφτουν. Οι λαοί ξεσηκώνονται, διεκδικούν δημοκρατικά δικαιώματα και ενωμένοι Βερβέροι και Άραβες παλεύουμε για να ρίξουμε αυτά τα καθεστώτα όπως ακριβώς καταφέραμε ήδη στην Τυνησία και την Αίγυπτο.
Καλούμε τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα εργατικά συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν το αγώνα μας.
Ζητάμε:
• Την καταδίκη της επίθεσης και της προσπάθειας απαγωγής του ακτιβιστή για τα δικαιώματα του βερβέρικου λαού, Aleyet Fadel, από τους παρακρατικούς των πρεσβειών των δικτατορικών χωρών της Βόρειας Αφρικής.
• Πολιτικό Άσυλο για όλους τους Βερβέρους πρόσφυγες. Για να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι με τον φόβο επιθέσεων από τα μακριά χέρια των δικτατοριών της Βόρειας Αφρικής.

ΤAMAZGHA DEMOCRATIQUE
Σύλλογος της κοινότητας των Βερβέρων στην Ελλάδα

Με τη στήριξη της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και της «Ένωσης Μεταναστών Εργατών».


ΠΗΓΕΣ: