2012-03-05

ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ ROUNDUP ΤΗΣ MONSANTO ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ



(NaturalNews) Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Journal of Toxicology in Vitro έδειξε ότι, ακόμη και σε πολύ χαμηλά επίπεδα, το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto καταστρέφει την τεστοστερόνη και οδηγεί τελικά στην ανδρική υπογονιμότητα. Τα ευρήματα έρχονται να προστεθούν στις περισσότερες από 25 άλλες παθήσεις που είναι γνωστές ότι συνδέονται με το Roundup, που περιλαμβάνουν βλάβες στο DNA, γενετικές ανωμαλίες, δυσλειτουργία του ήπατος, και καρκίνο.
Για τη μελέτη τους, η Emilie Clair και οι συνάδελφοί της από το Universite de Caen Basse-Normandie Ινστιτούτο Βιολογίας στη Γαλλία δοκίμασαν τις επιπτώσεις του προϊόντος glyphosate, το δραστικό συστατικό του Roundup, σε κύτταρα των όρχεων από αρουραίους. Κυμαίνονται σε αραίωση από το ένα μέρος ανά εκατομμύριο (ppm) έως 10.000 ppm, το οποίο αντιπροσωπεύει διαφορετικά επίπεδα έκθεσης σε πραγματικές καταστάσεις ζωής, κάθε ένα από τα τεστ έδειξαν αναμφισβήτητη τοξικότητα των κυττάρων που προκαλείται από το Roundup.
Είναι ενδιαφέρον, ότι τα ευρήματα έδειξαν ότι, ακόμη και σε ποσότητα ενός ppm, το Roundup ήταν υπεύθυνο για την πρόκληση σοβαρών ενδοκρινικών διαταραχών που μειώνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης κατά 35 τοις εκατό. Και το επίπεδο ενός ppm θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό, και πολύ χαμηλότερο από τα τυπικά επίπεδα έκθεσης στις καθημερινές περιβαλλοντικές καταστάσεις.
Στα υψηλότερα επίπεδα έκθεσης, το Roundup φάνηκε ότι προκαλεί το θάνατο των κυττάρων των όρχεων σε λιγότερο από μια ώρα, και τυπικά το αργότερο σε 48 ώρες μετά την έκθεση. Και αυτό είναι μόνο η οξεία τοξικότητα, καθώς η μελέτη δεν έχει αναλύσει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της συνεχούς και επανειλημμένης έκθεσης σε Roundup, το οποίο έχει ήδη διαρρεύσει σε ποτάμια και προμήθειες των υπογείων υδάτων.
Μια παρόμοια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Reproductive Toxicology το 2007, διαπίστωσε παρόμοια αποτελέσματα. Δοκιμές ‘in vivo’ ("εν ζωή"), με Roundup αποκάλυψαν ότι οι πάπιες που εκτίθενται σε Roundup εκτίθενται σε "αλλαγές στη δομή της περιοχής των όρχεων και της επιδιδυμίδας (ένα μέρος του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος), καθώς και στα επίπεδα ορού της τεστοστερόνης και της οιστραδιόλης, με αλλαγές στην έκφραση των υποδοχέων των ανδρογόνων να περιορίζονται στους όρχεις. "
Έτσι, αντίθετα με τους ισχυρισμούς της Monsanto, δεν υπάρχει πραγματικά κανένα ασφαλές επίπεδο έκθεσης στο Roundup. Σε τυπικά επίπεδα έκθεσης, έχει αποδειχθεί ότι καταστρέφει τα ανθρώπινα κύτταρα και προκαλεί σοβαρή αναπαραγωγική βλάβη. Και σε επίπεδο ιχνών, έχει αποδειχθεί ότι διαταράσσει σοβαρά την σωστή ορμονική λειτουργία και οδηγεί σε χαμηλή τεστοστερόνη στους άνδρες.
"Επειδή είναι ένα συστημικό παρασιτοκτόνο και ψεκάζεται σε υψηλές δόσεις, τα οπωρικά και τα φρούτα και οι καρυδιές συχνά παίρνουν το δηλητήριο στα μέρη των τροφίμων που καταναλώνουμε», γράφει η Leah Zerbe στο Rodale News. "Τρεις εύκολοι τρόποι για να μειώσετε την έκθεσή σας; Τρώτε τροφές βιολογικής καλλιέργειας ... υιοθετείστε βιολογικές τεχνικές φροντίδας στην αυλή σας και αρχίστε ένα οργανικό κήπο για να μειώσετε περαιτέρω την έκθεσή σας σε βλαβερές χημικές ουσίες. "
 
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: