Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΜΕ ΜΑΕΣΤΡΟ ΤΟΝ Ο.Η.Ε. ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙ - ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε. ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

Τέλος στις διακρίσεις των φύλων και με σφραγίδα ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ υιοθέτησε σήμερα μια απόφαση που προωθεί την ισότητα των ατόμων, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Το κείμενο της απόφασης χαρακτηρίστηκε «ιστορικό» από οργανώσεις ομοφυλοφίλων, ενώ πυροδότησε θυελλώδεις συζητήσεις.    

Η απόφαση ψηφίστηκε με 23 ψήφους υπέρ, 19 κατά, ενώ υπήρξαν και τρεις αποχές.

Το κείμενο της απόφασης, που παρουσιάστηκε από τη Νότια Αφρική, χαρακτηρίστηκε "ιστορικό" από μη κυβερνητικές οργανώσεις δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και έδωσε αφορμή για μια θυελλώδη συζήτηση ανάμεσα στα αφρικανικά κράτη, υπό την προεδρία της Νιγηρίας, που εξέφρασαν την αντίθεσή τους προς αυτήν,


Στην απόφαση τονίζεται συγκεκριμένα "πως όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι σε ό,τι αφορά στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους και καθένας πρέπει να απολαμβάνει το σύνολο των δικαιωμάτων και των ελευθεριών... χωρίς καμιά διάκριση".


Ζητείται επίσης να εκπονηθεί ειδική μελέτη για τους νόμους που εφαρμόζουν διακρίσεις, αλλά και για τις βιαιότητες εναντίον ατόμων εξαιτίας των σεξουαλικών τους προτιμήσεων. 


ΠΗΓΗ: