2011-06-10

ΑΝΤΙ ΜΕΤΑΤΡΟΝ II: Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗΣ "ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ" ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ

 

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Ή ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΚΘΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Η "ΧΡΗΣΙΜΗ" "ΑΧΡΗΣΤΗ" ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ.
Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΩΣΤΟΣΟ ΣΕ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΩΝΤΑΣ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΡΡΟΗΣ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΝΗΤΙΚΩΣ ΡΑΓΔΑΙΑΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΦΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΩΣ ΌΦΕΙΛΕ ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΙΟΓΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΒΑΣΕΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΩΣ ΔΟΜΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΩΣ ΛΥΣΗ ΑΦΕΝΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΑΣΠΙΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΓΚΑΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ - ΜΙΚΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΔΗ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ, ΕΦΙΠΠΑ ΣΩΜΑΤΑ, ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΡΑΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ, ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΑΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕΤΑΙ). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ ΕΝΩ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΑΠΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.


ΤΑ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ" ΠΡΟΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ

" Η Νότιος Αφρική θεωρείται η πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου εκτός εμπόλεμη ζώνης. Ο μέσος όρος εγκληματικότητάς της είναι πολύ μεγαλύτερος του μέσου όρου των αναπτυγμένων χωρών.
Την περίοδο του απαρτχάιντ για κάθε 10 αστυνομικούς στο δρόμο μόνο ένας ασχολούνταν με την καταπολέμηση του εγκλήματος. Οι υπόλοιποι είχαν ως αρμοδιότητά τους την επιβολή των νόμων του απαρτχάιντ. Το 1994 όλα αυτά άλλαξαν. Το αυταρχικό καταπιεστικό καθεστώς αντικαταστάθηκε σχεδόν σε μια νύχτα από ένα σύστημα βασισμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η θανατική ποινή καταργήθηκε και οι παρανομούντες απέκτησαν δικαιώματα που ποτέ πριν δεν είχαν. Η αστυνομία έπρεπε πλέον να παρουσιάζει αποδείξεις ενός εγκλήματος αντί να αποσπά ομολογίες των υπόπτων για να διασφαλίσει την καταδίκη τους.
Οι ρατσιστικές συμπεριφορές δεν εξαφανίστηκαν δια μιας από το σώμα της αστυνομίας, που επανδρωνόταν από μια διοίκηση αξιωματικών πιστών σε μια λευκή πολιτική ελίτ και από μια λεγεώνα χαμηλόμισθων μαύρων νεοσύλλεκτων.
Τουλάχιστον τα τρία πρώτα χρόνια η δημοκρατική κυβέρνηση αντιμετώπιζε την αστυνομία ως μια πιθανή εχθρική δύναμη. Η έλλειψη δημόσιας εμπιστοσύνης στην αστυνομία, οι χαμηλοί μισθοί και προβλήματα που σχετίζονταν με τη φυλετική ενσωμάτωση συνέβαλαν στην ανάπτυξη της διαφθοράς. Τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος βρήκαν γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθούν και η βίαιη εγκληματικότητα άνθισε τα πρώτα χρόνια της νέας δημοκρατίας.
Έγινε σύντομα προφανές ότι η νέα κυβέρνηση δεν είχε τα μέσα, την ικανότητα ή το ανθρώπινο δυναμικό να ανταποκριθεί στο κύμα εγκληματικότητας που πλημμύρισε τη Νότιο Αφρική. Αισθανόμενοι φοβισμένοι και αβοήθητοι, οι μέσοι Νοτιοαφρικανοί κατέφυγαν σε δικά τους μέσα για να προστατευθούν. Για τους πλούσιους Νοτιοαφρικανούς, όλων των εθνικών ομάδων, η απάντηση βρέθηκε στην ιδιωτική ασφάλιση. Αυτή τη στιγμή είναι μια από τις πιο ανθηρές βιομηχανίες με περισσότερους από 200.000 φρουρούς να εργάζονται σε πάνω από 5000 ιδιωτικές εταιρίες ασφάλειας. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε αξιωματικό της αστυνομίας στην Νότιο Αφρική, αντιστοιχούν 2 ιδιωτικοί φρουροί, που συνήθως πληρώνονται καλύτερα, αλλά δεν έχουν την ίδια αρμοδιότητα έρευνας, σύλληψης και φυλάκισης. Πολλοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν να ζήσουν σε περιφραγμένες συνοικίες, με ηλεκτροφόρα σύρματα και με ένοπλη φρούρηση 24 ώρες το 24ώρο.
Το 2002 είχε ανακηρυχθεί η "χρονιά του εθελοντή". Σύμφωνα με το πρόγραμμα του κυβερνώντος ΑΝC στόχος είναι η στρατολόγηση απλών πολιτών προκειμένου να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα. Δικηγόροι προσφέρθηκαν να ξεκαθαρίσουν χωρίς αμοιβή τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις στον ελεύθερο χρόνο τους. "

http://exandas.ert.gr/old/archive/africa/eglima.htm