Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΟΙ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ»

Όχι στο δημοψήφισμα από τη γ.γ. του ΚΚΕ

Παπαρήγα: Πρώην σύμμαχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι «Αγανακτισμένοι»

Για φαρσοκωμωδία έκανε λόγο η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στις διαβουλεύσεις της Τετάρτης. Υπογράμμισε πως το κόμμα της θεωρεί πως μέσω εθνικών εκλογών πρέπει να ματαιωθεί το δημοψήφισμα, ενώ εξαπέλυσε βολές προς τους «αγανακτισμένους».

"Για εμάς θα περάσετε σαν μια κυβέρνηση που θα 'κλείσει' την ελεγχόμενη χρεοκοπία, που βεβαίως είναι ανεξέλεγκτη, διεθνής και ισόβια για τον λαό , και θα εξασφαλίσει τους διάφορους πιστωτές να πάρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους σε όσο το δυνατό μικρότερο χρόνο για να επανακάμψει η κερδοφορία τους", είπε στην ομιλία της στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η γ.γ. του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους πολίτες που συγκεντρώνονται τις τελευταίες εβδομάδες στις πλατείες, τους οποίους περιέγραψε ως τους πρώην συμμάχους πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ.

"Αυτοί που πάτησαν τα κουμπιά στο διαδίκτυο ποιοι είναι; Είναι το μεσαίο στρώμα που είχατε μια πολιτική συμμαχιών εσείς και εν μέρει η Ν.Δ. για να διασπάσετε την κοινωνική συμμαχία, να φτάσετε εκεί που φτάσατε το συνδικαλιστικό κίνημα" είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό. "Αυτοί οι πρώην σύμμαχοί σας είναι τώρα στις πλατείες και μουτζώνουν και λένε 'κρεμάλα στους 300' ή στην κάτω πλατεία που είναι οι καθηγητές πανεπιστημίων που, όχι όλοι βεβαίως, έχουν διαπρέψει σε διάφορα λόμπι… Ολο αυτό το καταστάλαγμα θα το μετατρέψετε σε δημοψήφισμα όπου θα είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη λειτουργία του πολιτικού, του κομματικού συστήματος στην Ελλάδα… Αυτά θα τα κάνετε σαν μέσο για να διαμορφώσετε νέες συμαχίες σε αντιστάθμισμα με αυτές που σπάτε τώρα…." τόνισε.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει απλώς ιδιωτικοποιήσεις. "Θα υποθηκεύσετε τις κρατικές επιχειρήσεις, την κρατική περιουσία… Ο,τι εισπραχθεί από αυτό που θα πουληθεί θα πάει εξ ολοκλήρου για δάνεια και την επανάκαμψη της κερδοφορίας".

"Πρέπει να ματαιώσουμε αυτό το δημοψήφισμα και ένα εργαλείο είναι οι εκλογές" τόνισε, ενώ αναφερόμενη στις διαβουλεύσεις της Τετάρτης τις χαρακτήρισε ως φαρσοκωμωδία. "Μερικοί από άλλα κόμματα πήραν το Ευαγγέλιο να ορκιστούν υπουργοί και παρατρίχα δεν έγιναν".
 

ΠΗΓΗ: