2012-08-30

Ο ΦΟΡΟΣ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ AGENDA 21 ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ... ΤΟ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΣΩΘΕΙ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η Ε.Ε.


ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ




ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΧΑΣΑΠΗ


«Kρατικοποιούν» τα σπίτια μας με τον νέο φόρο!

".....Νέα επίθεση του πολιτικού συστήματος εναντίον της ελληνικής κοινωνίας είναι ο φόρος ιδιοκατοίκησης που σκέφτεται να επιβάλει η τρικομματική συγκυβέρνηση. Εκεί που ο κ. Σαμαράς είχε κατηγορήσει στο πρόσφατο παρελθόν τους κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλο για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και είχε υποσχεθεί προεκλογικά να το καταργήσει, όχι μόνο δεν το κατάργησε αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, μελετά να επιβάλει και νέο φόρο στα ακίνητα, τον λεγόμενο φόρο ιδιοκατοίκησης. Ο φόρος αυτός στην ουσία είναι ένα ενοίκιο που θα καταβάλει μόνιμα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προς το [...] κράτος. Διαφορετικά, αν ο ιδιοκτήτης κοινωνός δεν μπορέσει να πληρώσει αυτόν τον φόρο, θα.. κινείται διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον του, με κίνδυνο να χάσει το ακίνητό του. Βλέπουμε λοιπόν πως ο φόρος αυτός συνιστά μια έμμεση "κρατικοποίηση" της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, αφού προκειμένου το πολιτικό σύστημα να επιτρέπει στον πολίτη να διατηρεί την «κυριότητα» του χρυσοπληρωμένου ακινήτου του, θα πρέπει ο τελευταίος να καταβάλλει ενοίκιο στο αυτονομημένο από την κοινωνία [...] κράτος....."

πηγή:
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2012/08/blog-post_4921.html


Σχετικοί σύνδεσμοι για τις κρυφές πτυχές της εφαρμογής φόρου ιδιοκατοίκησης και την αποσκοπούμενη ολική υφαρπαγή προσωπικής περιουσίας (και εθνικής) με την ταμπέλα της "κοινωνικής δικαιοσύνης" της "προστασίας του περιβάλλοντος" κτλ ως τμήματα εφαρμογής της agenda 21

http://www.terrapapers.com/?p=13168

http://unews.pathfinder.gr/economy/arhisan-oi-prasinoi-foroi-sta-akinhta-ponhroi-foroi-h-atzenta-21.html

http://perseus.pa-sy-a.gr/2012/08/02/00-00/pa-sy-a_perseus_2012-08-02_00-00.htm