Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΗΣ «SHEKHINA» ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ "ΙΑΩ"

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ -ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΑΝΤΙ ΜΕΤΑΤΡΟΝ"

<…Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΓΙΑΧΒΕ – IHVH -YHVH» ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΧΩΡΗΒ
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΤΑΙ ΩΣ  «ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΩΝ»  - “ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ”  ΚΑΙ TO ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΟ “ΓΧΒΧ” TAYTIZETAI NOHMATIKA ME TO “ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ”, ΕΧΟΝΤΑΣ εξηγHσεις ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤ΄ΕΚΤΙΜΗΣΗ το «χαχαγιΑ», ΣΤΑ ΕβρΑΪΚΑ «υπΑρχω»,  ΄Η απΟ το ΑραβικΟ «χεβΑ = «ουρανΟς»,  Ή ΚΑΙ απΟ το ΣυριακΟ «χαβΑ - αΕρας» , ΔΗΛΑΔΗ πνεΥμα»  και απΟ το «Γιαχ βαχ» ΠΟΥ εΙναι Ο θεΟς ΒΑκχος.  (ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΝΑ ΔΙΑΡΡΕΥΣΕΙ)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tetragrammaton

ΚατΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΑΚΧΟΥ ΙΑΚΧΟΥ, ΤΟΥ “ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ” ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ της ΣΕΛΗΝΗΣ "ΣΙΝ" ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ Ο ΕΒΡΑΪΚΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΞΗΓΗΘΗΚΕ ότι ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΤΗΝ “ΑΧΡΟΝΗ  ΑΥΘΥΠΑΡΞΙΑ”.
ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΛΑΜΙΚΟ ΠΑΝΘΕΟ - BA'AL ΚΑΙ ΙΛΑΧ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΞ΄ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ Ο ΑΛΛΑΧ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΔΩΝΑΪ – ΑΝΤΟΝΑΪ. "ADON" ONOMAZONTAN KAI ΕΝΑΣ "ΠΟΙΜΕΝΑΣ" ΤΩΝ ΥΚΣΟΣ. 

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ “SHEKHINA” ΣΤΟΝ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ
Shekinah, Shekinah, Shechinah, Shekina, Shechina, or Schechinah, (Hebrew: שכינה) is the English spelling of a grammatically feminine Hebrew word that means the dwelling or settling, and is used to denote the dwelling or settling of the divine presence of God, especially in the Temple in Jerusalem.
The Shekinah shares some features in common with the parallel idea of Sophia (wisdom) in Christianity. Like Sofia, Shekinah has sometimes been personified and worshiped as a goddess of wisdom withincontemporary pagan religions and New Age spirituality.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ “ΙΕΧΩΒΑ” ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΕΟΒΕ Η ΕΟΒΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΡΙΖΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΕΝΩ Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΙΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ. 
ΤΟ ΕΞΑΚΤΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΕ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΠΡΙΝ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΪΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΟΛΙΤΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΙΩΝΙΣΜΟ.
ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΦΕΡΕ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΝΑ ΕΞΑΚΤΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ  Ο «ΣΕΡΙΦΗΣ» ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕΝΑ ΕΞΑΚΤΙΝΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΩΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΗΜΑ.
TO ONOMA “ΓΙΟΧΙΒΙΔ - JOCKEBED” ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ  ΟΝΟΜΑ ΜΑΙΑΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ, Ή ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΩΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΑΜΡΑΜ http://en.wikipedia.org/wiki/Jochebed.


ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΜΩYΣΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΝΟΣ ΒΟΥΝΟΥ. 

«ΣΙΩΝ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. 


Ο ΗΛΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΠΟΠΤΗ ΠΟΥ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ ΩΣ ΗΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ.


ΕΠΙΣΗΣ, Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΘΕΟ”, ΗΤΟΙ ΤΟΝ ΙΑΚΧΟ ΚΑΙ ΒΑΚΧΟ ΠΡΙΝ Η ΟΡΓΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΦΑΝΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΚΔΟΧΗ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘ΄ ΕΑΥΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΤΟ “ΙΑΟΥΕ” ΜΕ ΠΡΟΦΑΝΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ “ΙΑΒΕ” ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΤΟΝΑΪ. ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΩΝΕΥΣ – ΑΔΩΝΗΣ,  Ή Ο  BEL- BELLUS  «ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ» ΤΩΝ ΣΗΜΙΤΟΦΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΚΑΝΙΩΝ ΤΡΩΩΝ - ΦΡΥΓΩΝ Ή ΚΑΙ Ο ΣΙΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΛΑΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΦΟΥ Η ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑΥΤΙΣΗΣ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΧΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΙ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΤΑΡΩΘ, ΜΙΑΣ ΠΑΡΗΚΜΑΣΜΕΝΗΣ  ΔΑΙΜΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗ. 

ΣΤΗΝ ΦΟΙΝΙΚΗ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΚΟΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΑΣΚΑΝΙΩΝ. ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – ΔΕΡΚΕΤΟΥΣ – ΑΤΑΓΑΡΤΗΣ –ΑΣΤΑΡΤΗΣ. ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ Η ΘΕΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΡΩΑ ΑΙΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΚΑΛΩΝΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ.
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΤΡΩΑΔΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΝΕΙΑ, ΠΡΙΝ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑ, ΗΤΑΝ «ΙΑΝΟΣ» (ΙΑΟΥΕ-ΙΕΧΩΒΑΣ)  ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΙΣΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΙΩΑ – ΙΑΩ – ΓΙΕΧΩΒΑ.
Ο ΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗ (ΚΡΟΝΙΑ) ΘΕΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΒΑΣΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ. 
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ» Ή ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ «ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» Ή ΤΟΥ «ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο ΣΙΜΩΝ-ΠΕΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ «ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΥ». 
Ο “ΔΙΑΣ” ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΑΠΟΔΙΔΟΜΕΝΟΣ ΩΣ “JUPITER” ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΖΕΥΣ» ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΟΥΕ ΕΝΩ ΤΟ JULIUS ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΊΛΟΣ. ΕΤΣΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΗΚΕ Ο ΤΥΠΟΣ “ΙΟΒΙΣ” ΚΑΙ TO IAOYE - IEBE - ΙΕΧΩΒΑ -  ΙΟΒΙΣ ΕΓΙΝΕ JOVIS –“JIOVANI” “JOVIS”+ PATER “= JUPITER”.
The names of Iao, Sabaoth, Adonai, Eloai belong to the God of the Hebrews. Iao Sabaoth represents “JHVH (Jahveh) of hosts”; but in Gnostic and magical texts Sabaoth is often treated, not as a modifier of Jahveh, but as the name of an independent being. Adonai is “Lord”; Eloai represents Elohim, God. Iao and Sabaoth occur both together and separately on many scores of magical amulets.”
(C. Bonner “Studies in Magical Amulets: Chiefly Graeco-Egyptian” p134 Univ of Michigan Press 1950) 


"IAOYE-ΙΑΩ ΣΑΒΑΩΘ ΚΑΙ ΜΙΧΑΗΛ", ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΝΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ  ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ "ΙΑΩ" ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΝΑΠΟΔΑ ΩΣ "ΩΑΙ"

Ο ΛΕΟΝΤΟΦΙΔΟΜΟΡΦΟΣ ΝΕΡΓΚΑΛ ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ  ΩΣ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΟΥ "ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΗΛΙΟΥ" (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΘΟΝΙΟΥ ΗΛΙΟΥ) KAI ΑΠΟ ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΓΡΑΦΩ "ΩΑΙ" (ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟ "ΙΑΩ")
(Abrasax), also known as Abrasax, is a Gnostic solar deity associated by the ancients  with Yahweh, Mithras and the Celtic Belenus, as well as Yeshu (Jesus). Amulets and seals bearing the figure of Abraxas were common in the second century, and were used as recently as the thirteenth century in the seals of the Knights Templar. By medieval times, Abraxas was relegated to the ranks of demons.http://symboldictionary.net/?p=1020Η ΔΕ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΪΚΟ ΟΝΟΜΑ.
Η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ, ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ STAR TREKK, ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΦΟΥΣ ΡΑΒΙΝΩΝ. 

Ο ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΝΙΜΟΪ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΠΟΚ ΚΑΝEI ΤΟΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ, ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ “VULCAN SALUTE,” ΠΟΥ ΑΝΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΑΒΙΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕΧ. ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΔΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "SHEKHINA,"  ΠΟΥ ΕΞΕΡΕΥΝΟΥΣΕ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΘHΛΥΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ.
Η "ΣΕΧΙΝΑ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΜΟΪ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΓΥΜΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ.

Στην αυτοβιογραφία του "I Am Not Spock" , ο Nimoy έγραψε ότι αυτό βασίζεται στην Ιερατική ευλογία που εκτελείται από τους Kohanim με τα δύο χέρια (και τον αντίχειρα με τον αντίχειρα στην ίδια θέση), που αντιπροσωπεύει το εβραϊκό γράμμα Shin (ש), το οποίο έχει τρεις ανοδικές κινήσεις παρόμοιες με τη θέση του αντίχειρα και των δακτύλων στο χαιρετισμό. Η επιστολή Shin εδώ σημαίνει Shaddai, σημαίνει  επίσης«Παντοδύναμος (ο Θεός)". Ο Nimoy έγραψε ότι όταν ήταν παιδί, ο παππούς του τον πήρε σε μια Ορθόδοξη συναγωγή. Εκεί είδε να εκτελείται ο χαιρετισμός της ευλογίας και έμεινε πολύ εντυπωσιασμένος με αυτό. [ 1 ]

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΣΕ ΤΑΦΟΥΣ ΡΑΒΒΙΝΩΝ


 http://mauricepinayblog.wordpress.com/category/hand-symbol/


ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ....


President Obama made news this week flashing the Vulcan salute with Nichelle Nichols. Here are a bunch of other famous folk doing the same.
Jim Parsons

Pharrell
Philip J. Fry
Heidi Klum, Hayden Panettiere, Simon Pegg and Karl Urban, Tori Spelling, and Christian Slater, well, not quite Christian.


Carl Kassell
George Takei better know how to do one!


Read the full text here: http://www.mentalfloss.com/blogs/archives/122493#ixzz24gWMjYPu
--brought to you by mental_floss! 


George Takei better know how to do one!.....ΠΗΓΗ ΄ΦΩΤΟ http://www.mentalfloss.com/blogs/archives/122493