2011-07-03

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΙΤΑΛΗ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ Κ.Α.Ε.Α, ΠΡΟΣ ΣΠΥΡΟ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ΕΛ.ΑΣ., ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΜΑΤ



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Σταύρου Βιτάλη Υποστράτηγου Καταδρομών Κ.Α.Ε.Α, ΠΡΟΣ Σπύρο Παπασπύρου, Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ., Διοικητή ΜΑΤ


  

ΠΡΟΣ
Σπύρο Παπασπύρου, Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ., Διοικητή ΜΑΤ
Καισαριανή

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.

Δυο μέρες πριν την μαζική επίθεση των δυνάμεών σου σε Έλληνες πολίτες στο Σύνταγμα, σε επισκέφθηκα με.....
αντιπροσωπεία του Πατριωτικού Μετώπου στο γραφείο σου, στην έδρα των ΜΑΤ, στην Καισαριανή.

Ενώπιον των αξιωματικών σου, κάναμε μια αντρίκια κουβέντα, για τις εξελίξεις στο Σύνταγμα και για τον ρόλο των προβοκατόρων.


Σου ζήτησα να μου εξηγήσεις «γιατί οι δυνάμεις σου, δεν κρατούν τους προβοκάτορες μακριά από τον διαμαρτυρόμενο ειρηνικά λαό» και μου είπες πως «δεν είναι όλα στο χέρι το δικό σου» αλλά πως «έχεις ήδη με τους αξιωματικούς σου έναν σχεδιασμό, προστασίας των Ελλήνων πολιτών του Συντάγματος».


Μιλήσαμε σαν άνδρες, για την Πατρίδα μας, για τις οικογένειές μας, για την ιστορία μας. Σου μίλησα για το ξεπούλημα που βίωσα από τα θλιβερά πολιτικά ανδρείκελα, τα οποία με έστειλαν εκεί που με έστειλαν το 1993, «δόξη και τιμή» και με πούλησαν όταν χάθηκε εκείνος ο αγώνας για την Ελευθερία και Αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου, φιλικού στους Έλληνες Λαού. Σε παρακάλεσα να ρίξεις μια ματιά στην ιστορία τούτου δω του τόπου και να αντιληφθείς πως, όταν ολοκληρώσεις την «δουλειά» για τα πολιτικά σκουπίδια που μας κυβερνούν, θα σε πετάξουν όπως έγινε και με πολλούς άλλους αξιωματικούς στο παρελθόν, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Δώσαμε τα χέρια και αγκαλιαστήκαμε, όπως πρέπει σε αδέλφια, Έλληνες πολίτες.


Σε δυο μόλις μέρες, διέταξες μαζική επίθεση στον Λαό του Συντάγματος. Με την κλασική επιχειρησιακή τεχνική του «σπιράλ», οι δυνάμεις σου, έφεραν τους προβοκάτορες από την περιφέρεια των συγκρούσεων, μέσα στην καρδιά της διαδήλωσης απέναντι από τη Βουλή, όπου και διέταξες μαζικό χτύπημα εναντίον δικαίων και αδίκων. Με πρώτο θύμα τον υπογράφοντα, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με χημικά αλλά και με χρήση απρόκλητης βίας, μέσα στο εκλογικό κέντρο όπου γίνονταν το δημοψήφισμα της Συμμαχίας για την Ελλάδα και μάλιστα καθήμενος.


Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.


Με την κίνησή σου αυτή, πέρα από την περιφρόνηση σου, στην αντρίκια συμφωνία δύο ανδρών που φορούν το Εθνόσημο, διέπραξες ένα τεράστιο ιστορικό λάθος: Μετέτρεψες τους ταγούς του Νόμου, την Ελληνική Αστυνομία, σε παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου. Έχυσες ελληνικό αίμα, αθώων πολιτών. Διέλυσες με μια σου διαταγή, την συμπαράσταση που ένοιωθε από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Λαού η ΕΛ.ΑΣ. και οι άνδρες της, στα φονικά χτυπήματα των τρομοκρατών και των εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου. Έκοψες το νήμα σύνδεσης του Έλληνα πολίτη με την Αστυνομία, ως προστάτη της τάξης και της ασφάλειάς του. Παραβίασες τον όρκο σου στο Σύνταγμα και τους Νόμους και έθεσες τον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου, στην υπηρεσία θλιβερών υποκειμένων, τα οποία ενεχυρίασαν την Λαϊκή Εντολή, σε κέντρα εξουσίας, πέραν των εθνικών συνόρων. Κονιορτοποίησες την υστεροφημία σου, μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας στην ΕΛ.ΑΣ. και στα ΜΑΤ.


Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.


Μετά από όλα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα, θεωρώ πως μπορώ να σου πω, ως παρασημοφορημένος στη γραμμή της μάχης αξιωματικός πως, δεν έχεις άλλη επιλογή, από το να υποβάλλεις σήμερα την παραίτησή σου.


Με αυτήν σου την κίνηση, θα αποκαταστήσεις το όνομά σου στην ιστορία σου αλλά και στην ιστορία της Πατρίδας μας και του Σώματος το οποίο υπηρετείς. Θα δημιουργήσεις νέες διόδους επικοινωνίας του ελληνικού Λαού με την ΕΛ.ΑΣ. Θα βάλεις φρένο – τουλάχιστον προσωρινά – στην συγκρουσιακή πορεία που έχουμε βάλει ως Λαός, με τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα κλείσεις την πόρτα της κόλασης και θα ανοίξεις την πόρτα της Αδελφοσύνης, της Αλληλεγγύης και της Αλληλοκατανόησης, που τόσο έχουμε ανάγκη, ως Λαός και ως Γένος.


Σκέψου το Υποστράτηγε, Σπύρο Παπασπύρου.


Το μόνο που μπορούν να σου κάνουν, είναι να σε αποστρατεύσουν με τον βαθμό του Αντιστράτηγου, αλλά την ίδια ώρα να σε αποκαταστήσουν στη συνείδηση του ελληνικού Λαού και των ανδρών σου. Αρχηγό, δεν πρόκειται να σε κάνουν, γιατί δεν υπήρξες ποτέ κομματόσκυλο κανενός. Δηλαδή, αλλέως πως, να σου κάνουν αυτό που είπε ο Στρατηγός Καραϊσκάκης στους δολοφόνους του.


Σήμερα είναι η ώρα της δικής σου ευθύνης και εσύ αποφασίζεις, αν θα πεις το δικό σου μεγάλο ΟΧΙ.


Σταύρος Βιτάλης

Υποστράτηγος Καταδρομών Κ.Α. Ε.Α.
Εκπρόσωπος Πατριωτικού Μετώπου 

ΠΗΓΗ:
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/blog-post_8474.html