2010-12-06

Γ. Το αντρικό φύλο υπό εξαφάνιση;


Γ. Το αντρικό φύλο υπό εξαφάνιση;

Περιβαλλοντικά δηλητήρια απειλούν το ανδρικό φύλο, μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση της βρετανικής περιβαλλοντολογικής οργάνωσης «chem trust» καταδεικνύει ότι αναρίθμητα αρσενικά του ζωικού βασιλείου εκθηλύνονται. Ακόμη και στους ανθρώπους μπορεί να περιμένει κανείς ανάλογες βλάβες.  Η έκθεση της chem trust αφορά τόσο τα αρσενικά ψάρια, όσο και τα αμφίβια, τα ερπετά, τα πτηνά αλλά και τα θηλαστικά. Σε μεγάλο αριθμό πολλαπλασιάζονται και τα ερμαφρόδιτα με ατροφικά ή  με δυσμορφίες στα γεννητικά όργανα.


Ενυδρίδες με μικρότερα πέη

Επί παραδείγματι, μια έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία αναφέρει, ότι παρατηρήθηκε σε αρσενικές ενυδρίδες που ζουν εκεί να έχουν κατά κανόνα μικρότερα πέη λόγω της χρήσης υψηλών ποσοστών λιπασμάτων. Παρατηρήθηκε ακόμη ότι στα συγκεκριμένα θηλαστικά αυξήθηκε κατακόρυφα και το φαινόμενο της κρυψορχίας


Μόνιμες βλάβες σε ζώα παγκοσμίως

Δεν πρόκειται βεβαίως για μεμονωμένα φαινόμενα, Παγκοσμίως αυξάνονται, όπως αναφέρει η έκθεση, τα κρούσματα σε διάφορα είδη ζωής, από την πολική αρκούδα στην αρκτική έως την Αντιδορκάδα - Αντιλόπη στην Αφρική.


 
ΠΗΓΗ: