2010-12-03

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ "ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΑΣΤΗ Ή ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΑΟΡΙΣΤΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ (;)

ΑΠΛΟ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΙ

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΩΣ ΑΟΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΤΕΧΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΨΥΧΩΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥ ΓΟΝΕΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ή ΠΟΥ ΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΚΙΑ ΠΕΘΕΡΑ
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ BLOG "ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ":





Πρέπει να συνεκτιμάται η γνώμη του τέκνου, όταν τα δικαστήρια ρυθμίζουν θέματα γονικής μέριμνας, έκρινε ο Αρειος Πάγος με την υπ'αριθμ. 201/2010 απόφασή του.

Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι "το αρμόδιο δικαστήριο, προκειμένου επί διακοπής της συμβιώσεως των συζύγων, να ρυθμίσει τη γονική μέριμνα, πρέπει να ζητεί και να συνεκτιμά και τη γνώμη του τέκνου, εφόσον κρίνει ότι έχει την απαιτούμενη ωριμότητα. Δηλαδή, έχει την ικανότητα να αντιληφθεί το συμφέρον του. Για την κρίση του δε αυτή, ως προς την ύπαρξη ή μη τέτοιας ωριμότητας, που σχηματίζεται από την ελεύθερη εκτίμηση των αποδείξεων, ούτε ειδική αιτιολογία απαιτείται, ούτε αναιρετικός έλεγχος επιτρέπεται, αφού αυτή αποτελεί εκτίμησης πραγματικού γεγονότος", προσθέτει ο Άρειος Πάγος.


ΠΗΓΗ:




ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]



ΠΗΓΗ 1: